2010. június 23., szerda
Akácméz
Harmonikus ízű, akácvirág illatú édes, lágy és kevésbé savas méz. Színe a csaknem színtelentől az enyhén sárgás árnyalatig terjedhet.
Nagyon kevés virágport tartalmaz. A Magyarországon termelt akácméz különleges minősége miatt Hungaricumnak számít, keresett export termék. Fogyasztása minden formában lehetséges önmagában, kenyérrel-vajjal, teában, sütés-főzéshez, műzli alkotórészként stb.
A helyesen tárolt akácméz, gyakorlatilag a jelentős gyümölcscukor tartalma miatt nem kristályosodik, akár egy évig is eltartható.
Jó fertőtlenítő hatású.
Köhögés ellen, valamint a gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarok ellen is ajánlott. Nem domináns ízkaraktere miatt az italok és sütemények szívesen használt édesítőszere.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése